Te koop

Boeken

Dr Pieternel Dijkstra is specialist op het gebied van relaties en partnerkeuze. Hieronder vind je een aantal van haar boeken en ook een uniek relatiespel. Je kunt deze boeken en het relatiespel direct online bestellen via BOL.com. Klik op het boek van je keuze.

verhoog je relatie IQ

Verhoog je relatie-IQ
Verhoog je relatie-IQ
Pieternel Dijkstra
Hoe haal je een ingedutte relatie weer uit het slop? Hoe zorg je ervoor dat meningsverschillen over seks, schoonouders en het slingerende dopje van de tandpasta je relatie niet om zeep helpen? Verhoog je relatie-IQ maakt je slimmer op relatiegebied. Psychologen Pieternel Dijkstra en Dick Barelds - samen getrouwd - beschrijven vijf factoren waaraan een relatie moet voldoen om succesvol te zijn.


het relatiespel

Het Relatiespel
Het Relatiespel
Pieternel Dijkstra
Het Relatiespel is een speelse, vrolijke manier om de liefde te versterken, elkaar beter te leren kennen en lastige kwesties uit de weg te ruimen. Het spel bestaat uit een groot aantal vragen over thema's als intimiteit, conflicten, huishoudelijke zaken, smaak, verleden en toekomst.

99% liefde

99% liefde
99% liefde
Pieternel Dijkstra
Na de zoveelste mislukking in de liefde is de lust haar vergaan. Freelance journalist Marleen Janssen (1967) snapt er niets meer van. Ze stapt naar psycholoog Pieternel Dijkstra (1969). Als een Nederlandse Bridget Jones legt ze wekelijks haar tranen en vragen voor.

jaloezie

Jaloezie
Jaloezie
Pieternel Dijkstra
Iedereen die een relatie heeft, heeft weleens last van jaloerse gevoelens. Toch heeft de een er meer last van dan de ander. Ervaar je geregeld jaloezie, dan kan dat in je dagelijkse leven flink in de weg zitten en problemen met je partner veroorzaken. Hoe jaloers ben je eigenlijk? En is je jaloezie nog wel redelijk? En wat doe je als je een hele jaloerse partner hebt?

hechtingsproblemen

Omgaan met hechtingsproblemen
Omgaan met hechtingsproblemen
Pieternel Dijkstra
In 'Omgaan met hechtingsproblemen' geeft Pieternel Dijkstra inzicht in de oorzaken, gevolgen en behandelmogelijkheden van hechtingsproblemen. Wat is 'hechten' eigenlijk? Op welke manieren kun je dat doen? Wat is de rol van jeugdervaringen? Gelukkig kun je ook zelf veel aan hechtingsproblemen doen. Op deze zelfhulptechnieken gaat het boek eveneens in.