Te koop

Liefde en seks

Afhankelijk van je karakter, opvoeding en ervaringen met partner relaties, kun je op verschillende manieren met liefde en seks omgaan.

Liefdesstijlen

In grote lijnen zijn er vier manieren waarop je met de liefde om kunt gaan, zogenaamde liefdesstijlen. Je liefdesstijl heeft grote gevolgen voor je relatie. Het bepaalt hoe je met je partner omgaat, en hoe je seksuele en emotionele intimiteit beleeft. Tref je iemand met een problematische of een hele andere liefdesstijl dat die van jou, dan kan het zijn dat je relatie strandt, ook al ben je nog zo gek op elkaar. Probeer dus tijdens het daten al een idee te krijgen van elkaars liefdesstijl.

Doe nu zelf een liefdestest.

Seksstijlen

Mensen verschillen in hun seksuele voorkeuren. Kan de een bijvoorbeeld heerlijk genieten van een vluggertje, de ander vindt snelle seks juist onprettig. Op basis van verschillende seksuele voorkeuren, vallen er dan ook verschillende zogenaamde seksstijlen te onderscheiden. Hebben partners hele verschillende seksstijlen, of weten ze niet goed met de verschillen om te gaan, dan kan dat leiden tot veel conflicten, frustraties, verdriet of wrok (Hij/zij wil ook nooit...!). Probeer daarom tijdens het daten al een idee te krijgen van elkaars voorkeuren en verwachtingen op seksueel gebied.

Bepaal nu zelf je seksstijl met de seksstijlentest

Lees verder over foute partners of doe een test.